Preclíky
Ingredience
| hladké mouky | 200 g |
| polohrubé mouky | 200 g |
| droždí | 30 g |
| soli | 1 lžicka |
| cukru | 1 lžicka |
| žloutek | 1 ks |
| rozpuštěného (ne vařícího!!!) tuku na pečení | 100 g |
| vlažného mléka (ne vařícího!!!) | 100 ml |
Postup přípravy
| 1 | Nasadíme disk na preclíky a namočíme ho v mističce s olejem. Otřeme papírovou utěrkou a přišroubujeme maticí . |
|---|---|
| 2 | Obě mouky, droždí, žloutek, cukr a sůl nasypeme do hnětací nádoby. Zavřeme a do vrchní nádobky na tekutinu nalijeme rozpuštěný tuk s mlékem. |
| 3 | Zmáčkneme 2 x tlačítko AUTO a nalijeme vodu do nádobky. Těsto se bude 3 minuty míchat, potom se začne vytlačovat těsto. Vytvarujeme preclíky a položíme na plech s pečícím papírem. Preclíky potřeme bílkem, posypeme hrubozrnnou solí a mákem. Pečeme 10 minut na 200°C. |