Španělské "NEO ptáčky" (prg. STEW)
Ingredience
| hovězí plátek | 4 ks |
| plnotučná hořčice | 1 lžíce |
| sůl | 1 lžicka |
| černý pepř mletý | 1 lžicka |
| okurka sterilovaná | 2 ks |
| šunkový salám | 100 g |
| slanina | 100 g |
| cibule | 1 ks |
| olej | 100 ml |
| hladká mouka | 2 lžíce |
| vejce vařená na tvrdo | 2 ks |
Postup přípravy
| 1 | Plátky masa důkladně naklepeme, osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Naplníme kouskem cibule, okurky, vajíčka, šunky a špeku. Zabalíme a pevně spojíme, aby ptáčky držely tvar a nerozpadaly se. |
|---|---|
| 2 | Do kotlíku nalijeme olej, zapneme program DEEP FRY na 185°C a všechny ptáčky zprudka opečeme. |
| 3 | Jakmile jsou opečené, zalijeme vodou nebo vývarem a zapneme tlakový program STEW na 40 minut. |
| 4 | Po dokončení programu ptáčky vyndáme na talíř a omáčku zahustíme záklechtou (mouka rozmíchaná ve vodě). Necháme přejít varem, dochutíme pepřem a solí. Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem. |