Blesková "NEO koprovka" (prg. STEW)
Ingredience
| čerstvý kopr (alespoň 5 větviček) | 1 svazek |
| cibule | 1 ks |
| voda | 300 ml |
| mléko | 500 ml |
| smetana sladká | 250 ml |
| sůl | 1 lžicka |
| cukr krupice | 2 lžíce |
| ocet | 2 lžíce |
| vejce | 5 ks |
| hladká mouka | 2 lžíce |
Postup přípravy
| 1 | Kopr nakrájený na drobné kousky, celou oloupanou cibuli vložíme do kotlíku a zalijeme vodou. Zapneme program STEW na 5 minut. |
|---|---|
| 2 | Po dokončení programu STEW přepneme na program SIMMER, přilijeme mléko a smetanu a necháme přejít varem. Jakmile začne omáčka vřít, přilijeme 2 rozšlehaná vajíčka a necháme varem srazit. Pokud se nám po rozšlehání vajec zdá omáčka řídká, můžeme přihusti záklechtou (mouka rozmíchaná v mléce nebo vodě). |
| 3 | Nakonec dochutíme cukrem, solí a octem. Podáváme s bramborem a na tvrdo uvařenými vejci. |