Falešný marcipán (potahovací hmota)
Ingredience
cukr moučka | 500 g |
sušené polotučné mléko | 250 g |
medu | 2 lžíce |
mandlového aroma | 1 lžicka |
vody | 6 lžíce |
100% ztužené tuku (Omega) | 35 g |
Postup přípravy
1 | Do nádoby Planetaria prosijeme cukr a mléko. Přidáme med, aroma a tuk. |
---|---|
2 | Nasadíme míchací metlu a zapneme Planetario na 2. rychlost. Po lžících přiléváme vodu. S vodou opatrně, raději méně, než více. Hmota je dlouho hrudkovatá, ale spojí se a vymíchá do hladka. Buďte trpěliví!!! |
3 | Hotovou hmotu vymíchanou do hladka zpracujte dle vlastních potřeb - na tvoření figurek nebo ozdob, dobarvení, vyválení a potahování dortů. |