Kořeněný steak z lososa
Ingredience
| lososa | 2 plátek |
| bílého suchého vína | 100 ml |
| olivového oleje | 2 lžíce |
| citronu | 1 ks |
| čerstvá petrželka, rozmarýn, oregano, saturejka | 1 špetka |
| soli | 1 špetka |
| vody | 500 ml |
| česneku | 2 stroužek |
Postup přípravy
| 1 | V mixéru nebo Varmixu rozmixujeme víno, cesnek, olej, petrželku, bylinky, sul a štávu z citronu. Touto marinádou potreme porce lososa a necháme min. 2 hodiny v chladu uležet. |
|---|---|
| 2 | Do hrnce nalijte vodu a vložte misku na varení v páre. Na misku položte lososa, nastavte program STEAM a tlakove uzavrete. Ponechte nastavený cas 10 min. |
| 3 | Spolecne s lososem mužete varit i brambory, které použijte jako prílohu. |
| 4 | Rybu ozdobte plátkem citronu a snítkou kopru. |