Hovězí guláš - tlakově (prg. STEW)
Ingredience
| hovězí maso | 1 kg |
| cibule | 3 ks |
| olej | 100 ml |
| sůl | 1 lžicka |
| sladká paprika | 1 lžicka |
| gulášové koření | 1 lžicka |
| pepř | 1 špetka |
| pálivá paprika | 1 špetka |
| voda | 1 l |
| hladká mouka | 2 lžíce |
Postup přípravy
| 1 | Nastavíme program DEEP FRY na 185°C a na rozpáleném oleji osmažíme cibuli. |
|---|---|
| 2 | Hovězí maso nakrájené na kostky a vložíme na osmaženou cibuli. Maso osmažíme, aby s zatáhlo, zalijeme vodou, přidáme sůl a koření. Nastavíme tlakový program STEW na 40 minut. |
| 3 | Po ukončení programu, který nám oznámí hlasový asistent, otevřeme COMBIVAR NEO a nastavíme program SIMMER, přivedeme k varu a záklechtou (mouka rozmíchaná ve vodě) zahustíme. |
| 4 | Podáváme s knedlíkem nebo chlebem. Před podáváním můžeme ozdobit cibulí, sýrem nebo paprikou. |