Kulajda s houbami a koprem
Ingredience
| čerstvého kopru | 1 svazek |
| čerstvých hub | 100 g |
| brambor | 2 ks |
| smetany | 250 ml |
| másla | 2 lžíce |
| hladké mouky | 2 lžíce |
| soli | 1 špetka |
| vody | 1,5 l |
| cukru | 3 lžíce |
| ocet | 3 lžíce |
| vařená vejce | 2 ks |
Postup přípravy
| 1 | Program FRY nastavte na 10 minut a ponechte nastavenou teplotou 170°C. V nádobe nechte rozpustit máslo, nasypte mouku a vytvorte svetlou jíšku. Zasmažte ji do dokoncení programu FRY. |
|---|---|
| 2 | Jíšku zalijte vodou a smetanou. Vložte nakrájené brambory, houby, kopr a vařené vejce nakrájené na kostičky. Přidejte sul, nastavte program SOUP na 5 min. Tlakove uzavrete. |
| 3 | Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypusťte. Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít. |
| 4 | Dochuťte cukrem, solí a octem. Při servírování můžete dozdobit plátkem vařeného vajíčka. |