Hráškové noky

(0 hodnocení)
czas przygotowania: 5 min
ilość porcji: 2
kucharz : Vaše DEDRA
Język przepisu:

Składniki

mražený hrášek 200 g
vejce 1 szt.
hladká mouka 80 g
sůl 2 szczypta
prošuto nebo slanina 100 g
parmezán 100 g
Hráškové noky
(0 hodnocení)
czas przygotowania: 5 min
ilość porcji: 2
kucharz : Vaše DEDRA
Język przepisu:

Przygotowanie

1 Hrášek spaříme vřelou vodou a vidličkou namačkáme na drobné kousky - jde to velmi lehce. Můžete použít i mixér, ale hrášek by měl být ve větších kouscích, ne na pastu. Do hrášku přidáme vejce, sůl a mouku a utvoříme těsto.
2 Lžičkou tvoříme noky, které zavařujeme do vroucí osolené vody. Vařila jsem cca 4 minuty.
3 Podáváme s parmezánem a oškvařeným prošutem nebo anglickou slaninou.

Podoba ci się przepis? Wyślij go...