Šťouchané brambory
Składniki
brambor | 500 g |
cibule | 2 szt. |
anglické slaniny | 100 g |
vody | 500 ml |
sůl | 1 szczypta |
olej | 50 ml |
Przygotowanie
1 | Okrájené a na čtvrtky nakrájené brambory nasypejte do nádoby a osolte. |
---|---|
2 | Nastavte tlakový program CHEF na 5 min a hrnec tlakově uzavřete. |
3 | Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypusťte. Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít. |
4 | Z brambor slijte přebytečnou vodu a plastovým šťouchadlem rozšťouchejte. Nezapomeňte, že nádoba je vyrobena z nepřilnavého keramického materiálu BIOPAN a není možné použít šťouchadlo z jiného materiálu. |
5 | Přisypte na oleji osmaženou cibulku se slaninou a lehce vmíchejte do brambor. |