Horká bílá čokoláda

(1 hodnocení)
czas przygotowania: 10 min
ilość porcji: 5
kucharz : Pechancová Jana
Język przepisu:

Składniki

bílá čokoláda jakákoliv (ne pochoutka) 100 g
mléko 7 dl
cukr 1 łyżki
puding smetanový (ne vanilkový!!) 1 szt.
Horká bílá čokoláda
(1 hodnocení)
czas przygotowania: 10 min
ilość porcji: 5
kucharz : Pechancová Jana
Język przepisu:

Przygotowanie

1 Mléko se při delším varu rádo připaluje, proto 3dl mléka předehřejeme v hrníčku v MW, nalijeme do VM, přidáme nalámanou na čtverečky bílou čokoládu, nastavíme100°C / R3 / 8min
2 hned ohřejeme v MW další 3dl mléka v hrníčku, dolijeme dírkou do WM přidáme 1lžíci cukru. To už je čokoláda rozpuštěná. Do zbylého 1dl studeneho mléka nasypeme pudingový prášek (smetanový ne vanilkový - běžně se prodává se smetanovou příchutí), rozmícháme a vlijeme dírkou do nádoby.
3 jakmile vidíme že hmota zhoustla, cca 10sec ještě necháme, a hned lijeme do připravených šálků a ozdobíme. Celá doba přípravy by neměla trvat déle než cca 7-8min, pak už se začíná puding připalovat.
4 O něco dražší je příprava s vodou a zahuštěným kondenzovaným mlékem...do vody nalámeme čokoládu a po dosažení varu v nádobě teprve přidáme zahuštěné mléko s rozmíchaným pudingem. Výsledek je téměř stejný. Nicméně při ceně horké čokolády v restauraci je tato "za babku"
Przepis został wprowadzony przez klienta DEDRA s.r.o., nie był testowany przez firmę. Firma DEDRA nie ponosi odpowiedzialności za wynik przepisu.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.

Podoba ci się przepis? Wyślij go...