jogurt 5 litrů naráz

(0 hodnocení)
czas przygotowania: 60 min
ilość porcji: 1
kucharz : František
Język przepisu:

Składniki

mléko plnotučné selské (nesmí být UHT z krabice) 4 l
jogurt živý bílý např Hollandia nejlépe odstátý v pokojové teplotě 1 kg
jogurt 5 litrů naráz
(0 hodnocení)
czas przygotowania: 60 min
ilość porcji: 1
kucharz : František
Język przepisu:

Przygotowanie

1 4 litry čerstvého mléka nalít do nádoby COMBIVARU, zapnout program multicook na 70°C a ohřát mléko. Je potřeba mléko zamíchat a termovařečkou zkontrolovat, že se opravdu zahřálo na 70°C.
2 Nechat zchladnout v otevřeném COMBIVARU na 42°C - 45°C, sebrat škraloup, zamíchat, ověřit teplotu, nesmí být vyšší než 45°C
3 Do mléka vyklopit všechen jogurt a dobře rozmíchat
4 spustit program "jogurt" na 4 hodiny. Může být i déle, čím déle se dělá, tím je jogurt kyselejší. Po vypnutí programu nechat stát v přiklopeném hrnci ještě 3-4 hodiny. Neotvírat, podrží si správnou teplotu.
5 Skoro hotový jogurt v nádobě vyndat, přiklopit poklicí nebo přetáhnout streč folií a v chladu nechat "dozrát" ještě 12-24 hodin. Výrazně zhoustne. Hotový jogurt po odstátí je vidět na fotkách.
6 Celková doba, kterou je potřeba fyzicky věnovat přípravě nepřesáhne 60 minut, časy, kdy jogurt někde stojí a zraje, do přípravy nepočítám, protože jsou variabilní. Každý musí otestovat, jaká hustota a kyselost mu vyhovuje.
Przepis został wprowadzony przez klienta DEDRA s.r.o., nie był testowany przez firmę. Firma DEDRA nie ponosi odpowiedzialności za wynik przepisu.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.

Podoba ci się przepis? Wyślij go...