Hovězí "svíčková" pomalu vařená

(4 hodnocení)
czas przygotowania: 200 min
ilość porcji: 4
kucharz : Vaše DEDRA
Język przepisu:

Składniki

hovězí zadní 1 kg
cibule 1 szt.
mrkve 2 szt.
celeru 1 szt.
kořenová petržel 1 szt.
kuliček nového koření 5 szt.
bobkový list 3 szt.
kuliček celého pepře 5 szt.
vody 500 ml
sladké smetany 250 ml
mléka 1 l
soli 1 łyżeczka
oleje 5 łyżki
hladké mouky na zahuštení 3 łyżki
Hovězí "svíčková" pomalu vařená
(4 hodnocení)
czas przygotowania: 200 min
ilość porcji: 4
kucharz : Vaše DEDRA
Język przepisu:

Przygotowanie

1 Program FRY nastavte na 10 minut a ponechte nastavenou teplotou 170°C. Nalijte olej, na kterém zprudka opecte maso. Po dokoncení programu FRY pridejte sul, zbývající korení a na kosticky pokrájenou zeleninu. Zalijte vodou a zapnete program SLOW STEW na 3 hodiny se zachováním prednastavené teploty 95°C.
2 Po dokoncení programu vyndejte maso s korením a uvarenou zeleninu nalijte do Varmixu nebo do mixovací nádoby. Zalijte mlékem a rozmixujte na hladkou omácku.
3 Omácku prelijte zpet do hrnce a zahustěte. Pro zahuštění použijte program MULTICOOK, nastavte teplotu na 105 – 110°C. Přednastavený čas10 minut Vám k zahuštění stačí. Stiskněte tlačítko start a vyčkejte, až pokrm získá Vámi zvolenou teplotu. V momentě, kdy začne odpočet času (10 minut), zahustěte a provařte. Jakmile budete s hustotou pokrmu spokojeni, proces vaření ukončete stisknutím tlačítka CANCEL (vlevo nahoře).
4 Podávejte s houskovým nebo karlovarským knedlíkem. Na talíri dozdobte plátkem citrónu s kopeckem šlehané smetany a brusinkami.

Podoba ci się przepis? Wyślij go...