Sladkokyselé osso buco
Składniki
osso buco | 3 szt. |
slaniny | 100 g |
cibule | 1 szt. |
mrkve | 2 szt. |
kyselé okurky | 3 szt. |
bílého vína | 250 ml |
vody | 250 ml |
hladké mouky | 1 łyżeczka |
soli | 1 szczypta |
pepř, feferonka nebo chilli koření | 1 szczypta |
Przygotowanie
1 | Omyté a osušené maso nasolte a opeprete. Do nádoby vložte nahrubo nakrájenou cibuli, na kosticky nakrájenou slaninu, mrkev a vložte maso. Povrch okolo masa zasypte vetšími kousky kyselé okurky, nasekanou feferonkou, zalijte bílým vínem a vodou, ve které rozmíchejte lžičku hladké mouky. Hrnec uzavrete a zapnete program SLOW STEW na 3 hodiny. Zachovejte prednastavenou teplotu 95°C. |
---|---|
2 | Podávejte s rýží, bramborovou kaší nebo bramborovými noky. |