Rajská omáčka

(1 hodnocení)
czas przygotowania: 35 min
ilość porcji: 4
kucharz : Vaše DEDRA
Język przepisu:

Składniki

oleje 100 ml
cibule 1 szt.
mrkev 1 szt.
rajčata 4 szt.
rajského protlaku 0,5 szt.
celý pepř, bobkový list, nové koření, cukr, skořice 1 szczypta
soli 1 łyżeczka
hladké mouky na zahuštení 2 łyżki
vody 1 l
Rajská omáčka
(1 hodnocení)
czas przygotowania: 35 min
ilość porcji: 4
kucharz : Vaše DEDRA
Język przepisu:

Przygotowanie

1 Program FRY nastavte na 10 minut a ponechte nastavenou teplotou 170°C. Nalijte olej a po rozpálení na nej nasypte nakrájenou cibuli, korení a najemno nastrouhanou mrkev. Po ukoncení programu zalijte vodou, pridejte protlak a na kostky nakrájená rajcata. Nastavte na 25 min. program MULTICOOK s teplotou 103°C.
2 Po 15 min. omácku zahustete jíškou nebo záklechtou. Pro zahuštění použijte program MULTICOOK, nastavte teplotu na 105 – 110°C. Přednastavený čas 10 minut Vám k zahuštění stačí. Stiskněte tlačítko start a vyčkejte, až pokrm získá Vámi zvolenou teplotu. V momentě, kdy začne odpočet času (10 minut), zahustěte a provařte. Jakmile budete s hustotou pokrmu spokojeni, proces vaření ukončete stisknutím tlačítka CANCEL (vlevo nahoře).
3 Omácku precedte a dochutte skoricí, cukrem a solí. Podávejte s vareným hovezím masem. Oblíbenou prílohou jsou houskové knedlíky, noky nebo testoviny.

Podoba ci się przepis? Wyślij go...