Domácí bagety

(0 hodnocení)
czas przygotowania: 25 min
ilość porcji: 9
kucharz : Vaše DEDRA
Język przepisu:

Składniki

žitné mouky 200 g
špaldové mouky 200 g
pohankové mouky 200 g
soli 0,5 łyżeczka
lněné semínko 2 łyżki
slunečnicové semínko 2 łyżki
oleje 5 łyżki
sušeného droždí 1 opakowanie
vlažné vody 250 ml
Domácí bagety
(0 hodnocení)
czas przygotowania: 25 min
ilość porcji: 9
kucharz : Vaše DEDRA
Język przepisu:

Przygotowanie

1 Všechny suroviny, kromě vody, vložíme do nádoby PLANETARIA s hnětacím hákem. Vlažnou vodou zaděláme tužší těsto.
2 Těsto v nádobě pomoučíme a necháme v teple kynout asi 60 minut. Po vykynutí si těsto rozdělíme na 3 díly, ze kterých vytvarujeme bagety (na fotkách jsou z dvojité dávky). Vytvarované bagety necháme na vále kynout ještě 15 minut.
3 Nakynuté bagety vložíme na pečící papír. Jelikož nemám formu a nechci, aby se bagety k sobě lepily, nastříhám si papír na pruhy tak, aby každá bagety měla svoji "papírovou kolébku" a vzájemně se těstem nedotýkaly.
4 Bagety na povrchu potřete vlažnou vodou se lžící oleje a špetkou soli. Posypejte semínky, která máte rádi a pečte v troubě 20 minut na 180°C.

Podoba ci się przepis? Wyślij go...