Králík dušený
Składniki
králík | 1 szt. |
hořčice plnotučná (můžete nahradit dijonskou) | 5 łyżki |
česnek | 5 ząbek |
worchestrová omáčka | 5 łyżki |
soli | 1 szczypta |
olej (na naložení) | 3 łyżki |
světlé pivo | 100 ml |
anglická slanina | 150 g |
cibule | 2 szt. |
olej (na smažení) | 100 ml |
Przygotowanie
1 | Králíka kromě předních noh vykostíme. Z oleje, hořčice, worchestru, soli, piva a česneku vytvoříme marinádu, do které králíka přes noc naložíme. |
---|---|
2 | Do nádoby nalijeme olej, nasypeme slaninu a na 10 minut zapneme program FRY s nastavenou teplotou. Po 5 minutách přisypeme nakrájenou cibuli a necháme do konce programu zasmažit. . |
3 | Králíka vložíme do nádoby na cibuli a slaninu, zalijeme 0,5 l vody (já jsem dala zbytečně moc vody) a nastavíme na 20 minut tlakový program STEW. Tlačítkem product selection vybereme maso. Hrnec tlakově uzavřeme. Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypusťte. Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít. |
4 | Šťávu není nutné zahušťovat. Podáváme s gnocchi, brambory, rýži nebo těstovinami. Vhodnou přílohou je pečená zelenina. |