Bezlepkové těstoviny
Składniki
| hladké bezlepkové mouky | 400 g |
| vody | 190 ml |
Przygotowanie
| 1 | Podle požadovaného tvaru těstovin vybereme příslušný disk, který smočíme v mističce s olejem. Otřeme papírovou utěrkou a přišroubujeme maticí . |
|---|---|
| 2 | Do hnětací nádoby nasypeme mouku. Uzavřeme víkem, na které nasadíme nádobku na tekutinu. Zmáčkneme 2 x tlačítko AUTO a nalijeme vodu do nádobky. |
| 3 | Těsto se bude 3 minuty míchat, potom se zapne zpětný chod a začne extrudace těstovin. |
| 4 | Vodu můžeme nahradit vajíčky nebo zeleninovou šťávou (špenátovou, mrkvovou, z červené řepy atd.). Bezlepková mouka potřebuje o trošku více vody, než mouka pšeničná. Samozřejmě záleží na druhu, který použijete. |