kaiserky - housky

(0 hodnocení)
czas przygotowania: 50 min
ilość porcji: 1
kucharz : Pechancová Jana
Język przepisu:

Składniki

mouka hladká 300 g
mouka polohrubá 150 g
mléko 260 g
máslo nebo olej 30 g
sůl 15 g
droždí (půl kostky) 15 g
cukr (je to jedna kostka nebo 1 balený cukr) 5 g
na posypání - sezam, mák, lněné semínko, hrubá sůl - dle chuti 25 g
ovesné nebo amaranthové vločky 50 g
kaiserky - housky
(0 hodnocení)
czas przygotowania: 50 min
ilość porcji: 1
kucharz : Pechancová Jana
Język przepisu:

Przygotowanie

1 ovesné vločky rozmixujeme najemno R8/20s (amaranthové nemixujeme, přidáme až do hotového kvásku) necháme v nádobě, přidáme droždí, lžíci mouky hladké, cukr, polovinu vlažného mléka, rozmícháme si kvásek R3/2min/40°C, necháme chvilku vypnuté stát (nádoba je trochu teplá) až kvásek začne dělat pěnu
2 přidáme zbytek mouky a mléka, sůl, změklé máslo nebo olej, hněteme programem těsto/5min. Těsto je hladké, odlepuje se od stěn a tvoří kouli nad noži. Pokud je řidší, přidejte trošičku mouky, každá mouka je jiná a jinak saje. Těsto by mělo být hladké, polotuhé a má držet tvar. Máme li rádi, můžeme přidat semínka či kmín ale jen decentně tak dvě špetky.
3 povolíme nože a těsto s noži vyklepneme, vypadne téměř všechno, nože opatrně vyjměte...je to jednodušší než těsto dostávat z nádoby stěrkou
4 uděláme stejné bochánky na plech, mírně stlačíme dlaní, špejlí protlačíme 3 zářezy až skoro k plechu, přikryjeme utěrkou a necháme cca 20min kynout.... hodně nabydou
5 potřeme mlékem a posypeme na ozdobu zrníčky nebo solí, co se nám líbí, pečeme v předehřáté troubě 15-20 min/180°C. Kaiserky by měly být po upečení nadýchané a světlé. Pokud necháme pouze bez rýh, jsou z tohoto těsta výborné bulky na hamburgery.
Przepis został wprowadzony przez klienta DEDRA s.r.o., nie był testowany przez firmę. Firma DEDRA nie ponosi odpowiedzialności za wynik przepisu.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.

Podoba ci się przepis? Wyślij go...