Sladké uzlíky z kynutého těsta

(0 hodnocení)
czas przygotowania: 100 min
ilość porcji: 1
kucharz : Pechancová Jana
Język przepisu:

Składniki

mouka hladká 500 g
vlažná voda 230 ml
mléko sušené 2 łyżki
rozpuštěný tuk HERA nebo máslo 70 g
žloutek (bílky pouze na pomašlování) 2 szt.
citronová štáva 2 łyżeczka
cukr krupice 5 łyżki
droždí (32g) 1 kostka
sůl 1 szczypta
vanilinový cukr 2 opakowanie
rozinky sušené nebo brusinky sušené 50 g
Sladké uzlíky z kynutého těsta
(0 hodnocení)
czas przygotowania: 100 min
ilość porcji: 1
kucharz : Pechancová Jana
Język przepisu:

Przygotowanie

1 rozmícháme ve VM droždí s teplou vodou, lžičkou cukru a lžičkou mouky, R2/40°C/3min, počkáme až začne kvásek bublinkovat a nabývat na objemu
2 přidáme všechny ostatní ingredience kromě rozinek, hněteme programem těsto/4min, před koncem dosypeme rozinky, aby se moc nerozmixly.
3 těsto by mělo být měkké, hladké a trochu lepivé, vyklepneme z nádoby VM na pomoučenou plochu, pomoučíme, přikryjeme utěrkou a necháme cca 30 min kynout. Těsto nakyne na dvojnásobek objemu.
4 Těsto lžící naporcujeme na kousky požadované velikosti, vyválíme váleček, stočíme, konec podhrneme, dáváme hned na plech. Mějte větší rozestupy, uzlíky nabydou. Pomašlujeme zbylými bílky, necháme opět cca 15min nakynout.
5 Pečeme 20min/180°C, horké můžeme ještě potřít máslem, není to však nutné. Z toho samého těsta můžeme udělat pletenec ze 4 pramenů (ten pečeme 45min na 170°C). Doporučuji udělat 2 várky protože uzlíky většinou zmizí ještě než vychladnou a pletenec zbude na snídani.
6 vychladlé uzlíky rozřízneme a natřeme máslem, datlovým máslem nebo nutelou
Przepis został wprowadzony przez klienta DEDRA s.r.o., nie był testowany przez firmę. Firma DEDRA nie ponosi odpowiedzialności za wynik przepisu.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.

Podoba ci się przepis? Wyślij go...