Jablečné šišky - jašišky

(0 hodnocení)
czas przygotowania: 30 min
ilość porcji: 4
kucharz : Pechancová Jana
Język przepisu:

Składniki

jablko cca 2ks 200 g
tvaroh 1/2 kostky 125 g
vejce 2 szt.
hrubá mouka 350 g
sůl 1 szczypta
cukr 1 łyżki
kypřící prášek 1 łyżeczka
skořice 0,5 łyżeczka
zakysaná smetana nebo hustý jogurt + dle chuti oslazení 2 puchar
mléko 0,5 kubek
Jablečné šišky - jašišky
(0 hodnocení)
czas przygotowania: 30 min
ilość porcji: 4
kucharz : Pechancová Jana
Język przepisu:

Przygotowanie

1 jablka oloupeme, jadřinec vykrojíme, 200g jsou cca 2 očištěná jablka
2 do VM dáme jablka, cukr, sůl, kypřící prášek, vejce bez skořápky, skořici, půl kostky tvarohu (125g), mléko, rozmixujeme nadrobno nebo úplně nahladko pokud nesnášíme uvnitř těsta kousky R5 / 20sec
3 zapneme program těsto a za chodu přidáváme hr.mouku, dokud se nevytvoří uvnitř koule. Protože každé jablko má jinou šťavnatost a mouky různě sají, je pokaždé množství mouky nepatrně jiné. Musí se vytvořit nad nožem koule a těsto je spíše hutné. Těsto vyklopíme na vál, musí se podsypávat, je lepivé. Z nádoby ho nedolujte, povolit nože a vypadne celé, pak opatrně nože z těsta vytáhnout.
4 Podsypeme a vyválíme válečky, které nařežeme na šišky. Estéti je mohou ještě ušoulat do pravidelných tvarů, obyčejní konzumenti je jen naberou na nůž a našupou po jedné do vařící vody ve větším hrnci. Vodou nešetřete, sem tam promíchejte a až šišky vyplavou, nechte vařit 15 min.
5 Na dochucení a ozdobení použijte zakysanou smetanu (nebo jogurt) dle chuti oslazenou. Hned jak slijete vodu, podávejte do nahřátých talířů (studená zálivka hodně pokrm ochladí), posypejte skořicí a třeba dozdobte ovocem.
Przepis został wprowadzony przez klienta DEDRA s.r.o., nie był testowany przez firmę. Firma DEDRA nie ponosi odpowiedzialności za wynik przepisu.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.

Podoba ci się przepis? Wyślij go...