čokoládové müsli
Składniki
| ovesné vločky | 200 g |
| burisony neochucené | 40 g |
| čokoláda mléčná | 150 g |
| datle bez pecky | 5 szt. |
| slunečnicové semínko | 100 g |
| ořechy vlašské nebo lískové | 80 g |
| brusinky sušené | 2 łyżki |
| rozinky | 4 łyżki |
| kakao | 1 łyżki |
Przygotowanie
| 1 | ořechy a slunečnici jen rychle sekneme TURBO na menší kousky |
|---|---|
| 2 | vsypeme ovesné vločky a vše opražíme 10 min/110°C/R1. Vločky opražením získají jinou chut - oříškovou, slunečnice a ořechy pustí trochu oleje. |
| 3 | Dále už bez ohřevu!!!!....přidáme burisony, kakao, nalámanou čokoládu, na malé kousky datle (dáváme po kostičkách rády se slepují). V teplé hmotě se čokoláda rozpustí a obalí všechny ingredience. Mícháme cca 5min/R2, zkontrolujeme, případně stěrkou načechráme u nožů pokud by se tam udělala hustější hmota a burisony byly navrchu protože jsou lehké. Ochutnáme zda je pro nás dost sladké, případně přisladíme dle vlastní chuti a necháme ještě 2 min míchat/R2. |
| 4 | vysypeme na tác v nízké vrstvě a necháme vychladit, hmota je teplá a měkká, větší kousky rozdrobíme. Jakmile čokoláda vystydne, hmota mírně ztvrdne. |
| 5 | do studeného müsli, obaleného čokoládou už jen vsypeme sušené ovoce. To udělá barevnější a hezčí dojem. Při ukládání do uskladňovací zavírací misky větší kousky prsty rozdrobte. |
Przepis został wprowadzony przez klienta DEDRA s.r.o., nie był testowany przez firmę. Firma DEDRA nie ponosi odpowiedzialności za wynik przepisu.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.