Cibulová marmeláda (prg. DEEP FRY)
Składniki
| cibule červená | 2 kg |
| česnek | 4 ząbek |
| máslo | 150 g |
| olivový olej | 5 łyżki |
| hnědý cukr | 100 g |
| tymián (čerstvý nebo sušený) | 2 galazka |
| rozmarýn | 1 galazka |
| jablečný ocet | 350 ml |
| portské víné | 350 ml |
| sůl | 1 łyżki |
| mletý černý pepř | 1 łyżeczka |
| balsamico ocet | 5 łyżeczka |
Przygotowanie
| 1 | Do kotlíku dáme máslo s olejem a necháme rozpustit programem DEEP FRY na 185°C. Na rozpuštěný tuk nasypeme cibuli nakrájenou na "céčka", česnek na plátky a necháme zesklovatět (cca 10 minut). |
|---|---|
| 2 | Přidejte tymián, rozmarýn, cukr, sůl a pepř. Pořádně promíchejte a snižte teplotu na 160°C. Za občasného míchání vařte cca 45 minut, až se odpaří veškerá šťáva a cibule začne karamelizovat. |
| 3 | Přilijte víno, oba octy a teplotu zvyšte opět na 185°C. Za občasného míchání vařte ještě cca 25 minut, až se veškerá tekutina zcela odpaří a cibule získá téměř mahagonovou barvu. |
| 4 | Horkou marmeládu dejte do zavařovacích skleniček, zavíčkujte a otočte víčkem dolů. Hotovou marmeládu uchovávám v lednici, kde vydrží hodně dlouho. |
| 5 | Marmeláda se hodně "svaří" a z uvedeného množství jsou cca 4 menší skleničky. Kdo má rád, může přidat špetku chilli, já nedávám. |