Králík dušený

(0 hodnocení)
czas przygotowania: 30 min
ilość porcji: 5
kucharz : Vaše DEDRA
Język przepisu:

Składniki

králík 1 szt.
hořčice plnotučná (můžete nahradit dijonskou) 5 łyżki
česnek 5 ząbek
worchestrová omáčka 5 łyżki
soli 1 szczypta
olej (na naložení) 3 łyżki
světlé pivo 100 ml
anglická slanina 150 g
cibule 2 szt.
olej (na smažení) 100 ml
Králík dušený
(0 hodnocení)
czas przygotowania: 30 min
ilość porcji: 5
kucharz : Vaše DEDRA
Język przepisu:

Przygotowanie

1 Králíka kromě předních noh vykostíme. Z oleje, hořčice, worchestru, soli, piva a česneku vytvoříme marinádu, do které králíka přes noc naložíme.
2 Do nádoby nalijeme olej, nasypeme slaninu a na 10 minut zapneme program FRY s nastavenou teplotou. Po 5 minutách přisypeme nakrájenou cibuli a necháme do konce programu zasmažit. .
3 Králíka vložíme do nádoby na cibuli a slaninu, zalijeme 0,5 l vody (já jsem dala zbytečně moc vody) a nastavíme na 20 minut tlakový program STEW. Tlačítkem product selection vybereme maso. Hrnec tlakově uzavřeme. Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypusťte. Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít.
4 Šťávu není nutné zahušťovat. Podáváme s gnocchi, brambory, rýži nebo těstovinami. Vhodnou přílohou je pečená zelenina.

Podoba ci się przepis? Wyślij go...