Losos v rýži
Składniki
| rýže | 1 kubek |
| lososa | 1 plasterek |
| vejce | 2 szt. |
| olivového oleje | 2 łyżki |
| soli | 1 szczypta |
| sójové omáčky | 1 łyżki |
| pažitky nebo mladé cibulové nati | 1 garść |
| koření na ryby | 1 szczypta |
Przygotowanie
| 1 | Do combivaru dáme 2 hrnky rýže a 4 hrnky vody a sůl dle chuti. Zvolíme tlakový program RICE čas 10 minut a necháme vařit. Po zaznění zvukového signálu odpustíme přebytečnou páru a až poté otevřeme combivar. Rýži přendáme do misky a přikryjeme pokličkou. |
|---|---|
| 2 | Do combivaru dáme 1dl vody a košíček na vaření v páře. Na košíček položíme filet z lososa, který posypeme kořením na ryby. Na combivaru navolíme program STEW RYBY 10 minut. Po zaznění zvukového signálu odpustíme přebytečnou páru a lososa vyndáme na podložku, kde filet natrháme pomocí vidličky na větší kousky. |
| 3 | V hluboké pánvi rozpálíme olej a vlijeme rozšlehaná vejce. Za stálého míchání necháme srazit tak, aby vznikla hustá rozdrobená hmota. |
| 4 | Do combivaru dáme uvařenou rýži, zamícháme, chvilku smažíme programem FRY 170stupňů 5 minut přidáme vaječnou hmotu a rozdrobeného lososa (můžou být i větší kousky), dosolíme, dopepříme, zamícháme a necháme bez míchání spodní vrstvu rýže zezlátnout. |
| 5 | Vložíme do misek, posypeme nasekanou pažitkou nebo cibulkovou natí, podáváme horké. Sojovou omáčku si dává každý sám podle chuti. |
Przepis został wprowadzony przez klienta DEDRA s.r.o., nie był testowany przez firmę. Firma DEDRA nie ponosi odpowiedzialności za wynik przepisu.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.