Losos v rýži

(0 hodnocení)
czas przygotowania: 30 min
ilość porcji: 4
kucharz : Lýková Veronika
Język przepisu:

Składniki

rýže 1 kubek
lososa 1 plasterek
vejce 2 szt.
olivového oleje 2 łyżki
soli 1 szczypta
sójové omáčky 1 łyżki
pažitky nebo mladé cibulové nati 1 garść
koření na ryby 1 szczypta
Losos v rýži
(0 hodnocení)
czas przygotowania: 30 min
ilość porcji: 4
kucharz : Lýková Veronika
Język przepisu:

Przygotowanie

1 Do combivaru dáme 2 hrnky rýže a 4 hrnky vody a sůl dle chuti. Zvolíme tlakový program RICE čas 10 minut a necháme vařit. Po zaznění zvukového signálu odpustíme přebytečnou páru a až poté otevřeme combivar. Rýži přendáme do misky a přikryjeme pokličkou.
2 Do combivaru dáme 1dl vody a košíček na vaření v páře. Na košíček položíme filet z lososa, který posypeme kořením na ryby. Na combivaru navolíme program STEW RYBY 10 minut. Po zaznění zvukového signálu odpustíme přebytečnou páru a lososa vyndáme na podložku, kde filet natrháme pomocí vidličky na větší kousky.
3 V hluboké pánvi rozpálíme olej a vlijeme rozšlehaná vejce. Za stálého míchání necháme srazit tak, aby vznikla hustá rozdrobená hmota.
4 Do combivaru dáme uvařenou rýži, zamícháme, chvilku smažíme programem FRY 170stupňů 5 minut přidáme vaječnou hmotu a rozdrobeného lososa (můžou být i větší kousky), dosolíme, dopepříme, zamícháme a necháme bez míchání spodní vrstvu rýže zezlátnout.
5 Vložíme do misek, posypeme nasekanou pažitkou nebo cibulkovou natí, podáváme horké. Sojovou omáčku si dává každý sám podle chuti.
Przepis został wprowadzony przez klienta DEDRA s.r.o., nie był testowany przez firmę. Firma DEDRA nie ponosi odpowiedzialności za wynik przepisu.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.

Podoba ci się przepis? Wyślij go...