zapečená rýže se švestkami

(0 hodnocení)
czas przygotowania: 45 min
ilość porcji: 4
kucharz : Kozáková Libuše
Język przepisu:

Składniki

rýže 100 g
mléka 800 ml
moučkového cukru 5 łyżki
vejce 4 szt.
másla 1 kostka
vypeckovaných švestek (mražené, zavařené, čerstvé) 1 kg
zapečená rýže se švestkami
(0 hodnocení)
czas przygotowania: 45 min
ilość porcji: 4
kucharz : Kozáková Libuše
Język przepisu:

Przygotowanie

1 V combivaru uvařte: “ RÝŽOVOU KAŠI,“ podle návodu od kuchaře: „Vaše Dedra“ Kaši si vyklopte do mísy.
2 Do horké kaše, přidejte nakrájené máslo a nechte rozpustit a vychladnout. Do vychladlé kaše přidejte vypeckované švestky a promíchejte. (Já použila mražené)
3 Oddělte žloutky od bílků. Ze žloutků a cukru (na každý žloutek, jedna lžíce moučkového cukru), vyšlehejte v mixeru pěnu, vmíchejte do připravené hmoty z rýže a švestek. Do bílků přidejte špetku soli a vyšlehejte tuhý sníh, který zlehka vmíchejte do výše uvedené hmoty. Přelijete těsto do nádoby (kterou jsem pro jistotu vymazala máslem a vysypala hrubou moukou).
4 Nastavte přístroj na: Cake= pečení / 130°C/ 30 minut Vyzkoušíme špejlí a pokud není dopečeno, přidáme pár minut navíc.
5 Hotový nákyp necháme vystydnout a vyklopíme. Podáváme sypané cukrem, nebo tvarohem. Nepodařilo se mi podávat nakrájené na trojúhelníky. Není to koláč, rýže je těžká a prostředek se zbortí. Krom toho jsem použila špatný druh rýže na kaši. Ale výsledek byl dobrý a lahodný.
Przepis został wprowadzony przez klienta DEDRA s.r.o., nie był testowany przez firmę. Firma DEDRA nie ponosi odpowiedzialności za wynik przepisu.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.

Podoba ci się przepis? Wyślij go...