Špikovaná kuřecí prsa se smetanovou omáčkou
Składniki
| větší cibule | 1 szt. |
| větší mrkev | 5 szt. |
| petržel | 3 szt. |
| celer | 1 szt. |
| máslo nebo olej | 1 łyżki |
| smetana na vaření | 1 szt. |
| špek | 100 g |
| vykoštěná kuřecí prsa | 1 kg |
| sůl | 1 łyżeczka |
| koření - bobkový list, celý pepř, nové koření | 1 łyżki |
| voda nebo vývar | 700 ml |
| hladká mouka | 1 łyżki |
| 31% šlehačka | 1 szt. |
Przygotowanie
| 1 | Orestovat na drobno nakrájenou cibuli na oleji nebo másle - program FRY 110 stupňů 10 minut |
|---|---|
| 2 | Kuřecí prsa prošpikovat špekem a orestovat na cibuli,stále program FRY na 115 stupňů,jakmile se maso zatáhne,osolit,pak maso vytáhnout z nádoby a odložit na talíř |
| 3 | Do výpeku vložit na kostky nakrájenou mrkev,petržel a celer,stále pracovat programem FRY na 115 stupňů po dobu 10 minut |
| 4 | Maso vložit zpět, přidat nové koření, celý pepř a bobkový list,podlít vodou nebo vývarem,zapnout tlakový program dušení na 25 minut a combivar už pracuje sám |
| 5 | Po dušení z combivaru vypustit páru,combivar otevřít,maso odložit, koření odstranit a zeleninovou směs řádně rozmixovat a případně přecedit |
| 6 | Omáčku zahustit smetanou na vaření smíchanou se lžící hladké mouky,krátce provařit,na zjemnění přidat 31% šlehačku a hotovou omáčku prohřát a dochutit |
Przepis został wprowadzony przez klienta DEDRA s.r.o., nie był testowany przez firmę. Firma DEDRA nie ponosi odpowiedzialności za wynik przepisu.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.