Dušené vepřové maso s kedlubnou a mrkví
Składniki
| vepřová plec | 0,5 kg |
| velká kedlubna nebo 2 ks střední velikosti | 1 szt. |
| mrkev | 6 szt. |
| cibule | 2 szt. |
| mouka | 1 łyżki |
| sůl,pepř | 1 szczypta |
| máslo | 1 łyżki |
| olej | 2 łyżki |
Przygotowanie
| 1 | Cibuli a plec nakrájíme na kostičky,kedlubnu na proužky,mrkev na kolečka. |
|---|---|
| 2 | Hrnec se dvěma lžícemi olejeme zapneme na program FRY.Ponecháme přednastavenou teplotu.Na oleji restujeme cibuli tak dlouho,dokud nesklovatí.Vložíme opepřené a osolené maso a opečeme ho ze všech stran,aby se zatáhlo. |
| 3 | Vlijeme 50 ml vody a hrnec tlakově zavřeme,tj.ventil dáme do správné polohy.Zapneme program STEW s přednastavenou teplotou na 15 minut.Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepneme ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypustíme. Teprve potom můžeme hrnec bezpečně otevřít. |
| 4 | Přidáme mrkev a kedlubnu a při stejném programu dusíme další 4 minuty.Po bezpečném odpuštění zbylé páry hrnec otevřeme.Obsah zaprášíme moukou a provaříme.Pro lepší chuť v jídle rozpustíme ještě lžíci másla.Můžeme popřípadě dochutit solí,pepřem,špetkou cukru. |
Przepis został wprowadzony przez klienta DEDRA s.r.o., nie był testowany przez firmę. Firma DEDRA nie ponosi odpowiedzialności za wynik przepisu.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.