Domácí kečup s červenou řepou

(0 hodnocení)
czas przygotowania: 120 min
ilość porcji: 5
kucharz : Petrovická Dagmar
Język przepisu:

Składniki

rajčata 2 kg
cibule 2 szt.
jablka 2 szt.
červená řepa 2 szt.
hnědý cukr 150 g
červený vinný ocet 120 ml
kvasný ocet 30 ml
soli 1 łyżki
skořicový cukr 2 opakowanie
mletá červená paprika 2 łyżeczka
mleté chilli 2 łyżeczka
koření do perníku 2 łyżeczka
Domácí kečup s červenou řepou
(0 hodnocení)
czas przygotowania: 120 min
ilość porcji: 5
kucharz : Petrovická Dagmar
Język przepisu:

Przygotowanie

1 Rajčata omyjeme, řepu, jablka a cibuli oloupeme a rozkrájíme na kusy. Postupně všechno rozmixujeme na pyré ve Varmixu nebo v mixéru.
2 Rozmixovanou směs nalijeme do nádoby Combivaru, přidáme všechny ostatní ingredience a silikonovou nebo dřevěnou vařečkou dobře promícháme. Nastavíme program MULTICOOK 108°C 2 hodiny. Znak páry na šipku, aby mohla pára unikat ven během vaření :) Vaříme vždy s uzavřeným víkem, jinak by nám to prskalo ven!
3 Během vaření je dobré tak po půlhodinách otevřít (pozor OPATRNĚ, prská to podobně, jako když vaříme povidla! ) a promíchat. Sledujeme, jak se množství směsi redukuje. Na konci vaření bychom měli mít asi poloviční množství.
4 Po zvukovém signálu vypneme, počkáme tak 5 minut a opět opatrně otevřeme. Naposledy dobře promícháme a ještě vařící plníme do sklenic. Zavíčkujeme, postavíme dnem nahoru a necháme vychladnout. Není potřeba už sterilovat :)
5 Pokud máme kečup pro diabetika, dáme poloviční množství červené řepy a jablek a cukr nahradíme umělým sladidlem.
6 Koření si můžeme přidat nebo ubrat podle potřeby a chuti. Pro děti vynecháme chilli.
Przepis został wprowadzony przez klienta DEDRA s.r.o., nie był testowany przez firmę. Firma DEDRA nie ponosi odpowiedzialności za wynik przepisu.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.

Podoba ci się przepis? Wyślij go...