Chilli con carne
Składniki
| olej | 1 łyżki |
| velká cibule | 1 szt. |
| červená paprika | 1 szt. |
| česnek | 2 szt. |
| chilli | 1 łyżeczka |
| sladká paprika | 2 łyżeczka |
| římský kmín | 1 łyżeczka |
| mleté maso hovězí | 500 g |
| hovězí vývar | 300 ml |
| konzervovaná rajčata | 400 g |
| sušená majoránka | 1 łyżeczka |
| rajčatový protlak | 2 łyżeczka |
| sterilované červené fazole | 400 g |
| sůl a pepř dle chuti | 1 szczypta |
| kostička tmavé čokolády | 1 szt. |
Przygotowanie
| 1 | Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku - program FRY 140°C (dobu necháme a vypneme program dle potřeby). Přidáme na 1 cm kostičky nakrájenou papriku a také nadrobno nakrájený česnek a lehce opečeme. |
|---|---|
| 2 | Přidáme mleté maso a pořádně promícháme (oddělíme od sebe). Orestujeme cca 5 min. Musí se jemně smažit (aby se nepřipálilo koření), ale zároveň se nesmí dusit. Vypneme FRY. |
| 3 | Zalijeme vývarem a promícháme. Přidáme konzervovaná rajčata a protlak. Promícháme. Nastavíme program CHEF na 10 min a tlakově uzavřeme. |
| 4 | Po zaznění zvukového signálu (oznamuje konec programu) vypneme Combivar a necháme ho chvíli stát (cca 10 min) a poté přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypustíme. Teprve potom můžeme hrnec bezpečně otevřít. |
| 5 | Přidáme scezené fazole. Dochutíme solí a pepřem. Necháme ještě cca 10 min povařit na MULTICOOK 110°C - mícháme. |
| 6 | Podáváme s jakoukoliv přílohou dle chuti, ale u nás většinou s jasmínovou rýží. Dobrou chuť. |
| 7 | TAJNÝ TIP: společně s fazolemi přidáme hořkou čokoládu (dle velikosti 1-2 čtverečky). |
Przepis został wprowadzony przez klienta DEDRA s.r.o., nie był testowany przez firmę. Firma DEDRA nie ponosi odpowiedzialności za wynik przepisu.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.