Posvícenské koláče

(0 hodnocení)
czas przygotowania: 120 min
ilość porcji: 9
kucharz : Vaše DEDRA
Język przepisu:

Składniki

hladká mouka 250 g
polohrubá mouka 250 g
cukr krupice 100 g
vejce 3 szt.
sůl 1 szczypta
droždí 1 kostka
máslo 100 g
olej 100 ml
mléko 150 ml
tvaroh 2 kostka
rozinky 1 opakowanie
mletý mák 100 g
povidla 100 g
rumu 10 łyżki
kůra z jednoho citronu 1 szt.
Posvícenské koláče
(0 hodnocení)
czas przygotowania: 120 min
ilość porcji: 9
kucharz : Vaše DEDRA
Język przepisu:

Przygotowanie

1 Obě mouky, cukr, sůl a droždí nasypeme ro nádoby PLANETARIA a ručně promícháme. Přidáme vejce, rozpuštěné (vlažné!!!) máslo s olejem a zalijeme vlažným mlékem. Hnětacím hákem necháme míchat cca 15 minut na 2 rychlost. Množstí mléka je pouze orientační, upravte tak, aby vzniklo hladké řídčí těsto. Těsto trošku pomoučete a nechte v nádobě kynout nejméně 60 minut.
2 Po vykynutí rozdělte těsto na 2 poloviny. Jednu položte na vál a válečkem na těsto rozválejte na cca 0,5 - 0,7 cm vyoký plát. Rádýlkem rozkrájejte na čtverečky. Krájejte tak veliké, jak Vám vyhovuje. Já krájím cca 6x6 cm.
3 Na každý čtvereček dejte kupičku náplně. Já použila tvaroh, mák a povidla. Do balených koláčů a buchet je nutné použít tvaroh kostičku (ne vaničku). Přidávám do něho kromě krupicového cukru i vanilkový cukr, rozinky (někdy je přes noc namočím do rumu) nebo citronovou kůru. Mák melu ve VARMIXU a vařím v COMBIVARU s cukrm a mlékem. Jakmile zchladne, přidávám do něj alespoň 5 lžic rumu. Ten přidávám i do povidel, pokud je nutné je naředit.
4 Koláčky zabalíme a položíme na plech, důkladně vymazaný máslem, vedle sebe. Netlačíme je těsně k sobě, vyběhly by příliš nahoru. Necháme jim trošičku prostor, aby měly pěkný tvar. Hotové koláčky necháme na plechu ještě 20 minut kynout.
5 Pečeme v troubě cca 30 minut na 170°C. Během pečení je možné koláče ještě jednou potřít rozpuštěným máslem. Já to nedělám, hodně másla dám na plech pod ně. Jakmile vyndám po upečení koláče z trouby, ještě vařící je pokropím rumem a posypu vanilkovým cukrem. Vychladlé koláče sypu moučkovým cukrem připraveným v RAWBOTU z cukru krupic.
6 Ať se Vám podaří a chutnájí. Na fotkách vidíte množství (1 plech) ze surovin uvedených v receptu.

Podoba ci się przepis? Wyślij go...