Švestková povidla
Składniki
| švestky | 3 kg |
| cukr krupice | 1,2 kg |
| ocet | 0,2 l |
Przygotowanie
| 1 | Omyté a vypeckované švestky vložíme do nádoby COMBIVARU (nebo větší misky), zasypeme cukrem a zalijeme octem. Na 24 hodin uložíme na chladné místo. Občas promícháme. Švestky pustí hodně šťávy. |
|---|---|
| 2 | Po 24 hodinách vložíme celý obsah (necedíme) do COMBIVARU a vaříme 60 minut programem MULTICOOK na 120°C. |
| 3 | Program zachováme, ale teplotu nastavíme na 103°C a čas na 180 minut. Zavřeme COMBIVAR a necháme pomaličku za občasného míchání pomaličku probublávat. |
| 4 | Vařící povidla nalijeme do skleniče, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru alespoň na 30 minut. Skleničky se krásně zatáhnou a není nutné je již sterilovat. |