Boršč
Składniki
| kuřecí čtvrtka | 2 szt. |
| mrkev | 3 szt. |
| petržel | 1 szt. |
| celer střední | 0,5 szt. |
| větší brambor | 4 szt. |
| větší cibule | 1 szt. |
| střední červená řepa | 1 szt. |
| bílé hlávkové zelí | 0,25 szt. |
| bobkový list | 3 szt. |
| nové koření | 3 szt. |
| černý pepř | 4 szt. |
| máslo | 1 łyżki |
| voda | 3 l |
| sůl,cukr,ocet | 1 szczypta |
Przygotowanie
| 1 | Do Combivaru vložíme 2 kuřecí stehna, bobkový list,kuličky pepře a kuličky nového koření,zalijeme osolenou vodou a vaříme programem ,,SOUP,, s přednastavenou teplotou 20 minut.Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypusťte. Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít. Maso vyndáme,vývar přecedíme. |
|---|---|
| 2 | Mezi tím,co se vývar vaří,připravíme si zeleninu - brambory,cibuli,mrkev,petržel,celer, bílé zelí a řepu.Vše,kromě zelí a řepy,nakrájíme na kostičky,zelí na nudličky,řepu nastrouháme na struhadle. |
| 3 | V Combivaru na másle smažíme programem FRY 130°C, cca po dobu 8 minut cibuli a kořenovou zeleninu. |
| 4 | Přidáme pokrájené bílé zelí a vše zalijeme přecezeným kuřecím vývarem,vaříme programem ,,SOUP,, s přednastavenou teplotou 2 minuty. |
| 5 | Vsypeme brambory a stejný program opět zapneme na 2 minuty. |
| 6 | Poté přidáme nastrouhanou červenou řepu.V tomto případě program ,,SOUP,, s přednastavenou teplotou zapneme jen na 1 minutu,aby řepa delším vařením neztratila barvu. |
| 7 | Vložíme obrané kuřecí maso a zamícháme,dochutíme solí,cukrem a octem.Tím je polévka hotová. |
| 8 | Polévku nalijeme do talíře a ozdobíme ji 2 lžícemi zakysané smetany či domácího jogurtu z Combivaru |
Przepis został wprowadzony przez klienta DEDRA s.r.o., nie był testowany przez firmę. Firma DEDRA nie ponosi odpowiedzialności za wynik przepisu.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.