Špikovaná kuřecí prsa se smetanovou omáčkou

(0 hodnocení)
czas przygotowania: 60 min
ilość porcji: 4
kucharz : Kubalová Dana
Język przepisu:

Składniki

větší cibule 1 szt.
mrkev 5 szt.
petržel 1 szt.
celer 1 szt.
máslo nebo olej 1 łyżki
smetana na vaření 1 szt.
špek 100 g
kuřecí prsa 750 g
sůl 1 łyżeczka
31% šlehačka 1 szt.
koření - bobkový list, nové koření, celý pepř 1 łyżki
hladká mouka 1 łyżki
voda + masox nebo bujon nebo vývar 1 l
Špikovaná kuřecí prsa se smetanovou omáčkou
(0 hodnocení)
czas przygotowania: 60 min
ilość porcji: 4
kucharz : Kubalová Dana
Język przepisu:

Przygotowanie

1 Očištěná kuřecí prsa prošpikujeme špekem. Krátce orestujeme,aby se maso zatáhlo, a odložíme.
2 Do nádoby Varmixu vložíme na čtvrtiny nakrájenou a očištěnou cibuli a na menší kousky nakrájenou kořenovou zeleninu. Zapneme program Chop /sekání/ - rychlost 5, čas 10 vteřin. Pak přidáme olej nebo máslo a vše orestujeme programem Saute /zpěnění/ - přednastavený program, hodnoty neměníme.
3 Zalijeme vývarem nebo vodou s masoxem či bujonem, osolíme, vložíme košíček na vaření, do kterého jsme dali maso a koření. Dále zvolíme přednastavený program Cook /vaření/ nebo Steam /vaření v páře/, je to úplně jedno, teplota 100 stupňů, čas 40 minut, rychlost 1-2.
4 Po uvedené době by měla být zelenina i maso měkké, ale čas můžeme následně prodloužit. Košíček s masem výjmeme, koření odstraníme, maso odložíme. Zeleninu řádně rozmixujeme programem Blend /mixování/.
5 Ve smetaně na vaření si rozmícháme hladkou mouku. Rozmixovanou zeleninu dáme opět na program Cook /vaření/, postačí teplota 95 stupňů a čas 5-7 minut, vlejeme smetanu s hladkou moukou. Po ukončení programu je omáčka hotová, přelijeme do hrnce a můžeme ještě zjemnit kelímkem šlehačky a velmi krátce /minutu/ prohřát. Omáčku podáváme s masem,které již máme připravené a přílohou dle vlastního vkusu /knedlík, těstoviny/.
Przepis został wprowadzony przez klienta DEDRA s.r.o., nie był testowany przez firmę. Firma DEDRA nie ponosi odpowiedzialności za wynik przepisu.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.

Podoba ci się przepis? Wyślij go...