Koprová omáčka s vejcem a bramborem

(0 hodnocení)
czas przygotowania: 45 min
ilość porcji: 4
kucharz : Kubalová Dana
Język przepisu:

Składniki

kopr ve slaném nálevu 1 szt.
vývar nebo voda + masox /bujon/ 700 ml
mléko 200 ml
šlehačka 1 szt.
olej 1 łyżki
hladká mouka 1 łyżki
máslo 1 łyżki
Koprová omáčka s vejcem a bramborem
(0 hodnocení)
czas przygotowania: 45 min
ilość porcji: 4
kucharz : Kubalová Dana
Język przepisu:

Przygotowanie

1 Nejprve si ve Varmixu rozpustíme máslo - program Saute /zpěnění/, postačí upravit teplotu na 90 stupňů, čas i rychlost ponecháme. Jakmile se máslo rozpustí, přidáme sterilovaný kopr, necháme restovat na másle - krátce, stačí opravdu jen minutka. Po té zalijeme malým množstvím vody a necháme provařit kopr programem Cook /vaření/, upravíme teplotu na 90 stupňů a čas 3 minuty, postačí rychlost 1. Po uvedené době přelijeme provařený kopr do hrnce, do kterého po uvaření nalijeme omáčku.
2 Nádobu Varmixu vypláchneme, vysušíme. Do Varmixu nalejeme olej, zapneme přednastavený program Saute /zpěnění/, přednastavené hodnoty ponecháme, přisypeme hladkou mouku a připravíme jíšku.Tu následně zalijeme vývarem /případně vodou a vhodíme masox či bujon/ a mlékem, vše provaříme přednastaveným programem Cook /vaření/, po dosažení přednastavené teploty 100 stupňů snížíme tuto hodnotu na 90 stupňů. Čas i rychlost ponecháme, tyto hodnoty není potřeba měnit.
3 Ke konci varu /cca 2 minuty před ukončením programu/ přidáme kelímek šlehačky, pokud se nám zdá omáčka málo hustá, ještě můžeme zahustit moukou rozkvedlanou ve vodě a vše krátce provařit.
4 Hotovou omáčku přelijeme do hrnce ke kopru. Podáváme dle vlastního uvážení s knedlíkem nebo bramborem, vejcem nebo vařeným hovězím masem.
Przepis został wprowadzony przez klienta DEDRA s.r.o., nie był testowany przez firmę. Firma DEDRA nie ponosi odpowiedzialności za wynik przepisu.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.

Podoba ci się przepis? Wyślij go...