Segedínský guláš
Składniki
| vepřové maso /nejlépe plec/ | 500 g |
| cibule | 2 szt. |
| vývar nebo voda + bujon nebo masox | 1500 ml |
| olej | 100 ml |
| sůl | 1 łyżeczka |
| mletá paprika | 1 łyżki |
| zakysaná smetana | 1 szt. |
| pepř | 1 łyżeczka |
| kysané zelí | 200 g |
| hladká mouka | 2 łyżki |
Przygotowanie
| 1 | Do nádoby vložíme očištěnou a na čtvrtky nakrájenou cibuli, rozsekáme programem CHOP /sekání/, program je přednastavený, není potřeba nic upravovat. Přilejeme uvedené množství oleje a cibuli zpěníme přednastaveným programem SAUTE. |
|---|---|
| 2 | Maso omyjeme a rozkrájíme na kostky požadované velikosti. Vložíme k cibuli a maso restujeme programem SAUTE, opět jde o přednastavený program, není potřeba nic měnit. Maso osolíme a ke konci programu zasypeme mletou paprikou. |
| 3 | Orestované maso vyjmeme z nádoby a přendáme do varného košíčku. Cibule zůstane ve výpeku. Přidáme zelí. Zalijeme vývarem nebo vodu s masoxem /bujonen/, vložíme varný košíček s masem a programem COOK /vaření/ vše připravujeme najednou, jen si po dosažení bodu varu stáhneme teplotu na 95 stupňů, rychlost stačí 1. Aby bylo maso měkké, je potřeba jej připravovat cca 45 minut. |
| 4 | Odstraníme varný košíček, do zelí přilijeme mouku rozkvedlanou ve vodě, krátce provaříme přednastaveným programem COOK - stačí 10 minut, pak přidáme zakysanou smetanu, vše dochutíme a jen prohřejeme. |
Przepis został wprowadzony przez klienta DEDRA s.r.o., nie był testowany przez firmę. Firma DEDRA nie ponosi odpowiedzialności za wynik przepisu.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.