Svíčková na smetaně

(0 hodnocení)
czas przygotowania: 90 min
ilość porcji: 4
kucharz : Kubalová Dana
Język przepisu:

Składniki

hovězí maso 500 g
máslo nebo olej 1 łyżki
mrkev 1 szt.
petržel 2 szt.
celer 1 szt.
mléko 200 ml
smetana /šlehačka/ 250 ml
cibule 1 szt.
citronová šťáva 1 łyżeczka
sůl 1 łyżeczka
celý pepř, bobkový list, nové koření - vše po 3 ks 3 szt.
vývar 700 ml
hladká mouka 2 łyżki
Svíčková na smetaně
(0 hodnocení)
czas przygotowania: 90 min
ilość porcji: 4
kucharz : Kubalová Dana
Język przepisu:

Przygotowanie

1 Očistíme veškerou zeleninu, pokrájíme na menší kousky /stačí na čtvrtiny/, do nádoby s mixovacími noži vložíme cibuli, mrkev, celer, petržel a nastavíme program CHOP /sekání/ na 5 vteřin, rychlost zůstává přednastavená na č. 5.
2 Přidáme lžíci másla nebo oleje a spustíme přednastavený program SAUTE /zpěnění/. Ponecháme přednastavenou teplotu 100 st., rychlost 1 a čas 3 minuty.
3 Maso nakrájíme na plátky, mírně osolíme, vložíme do varného košíčku spolu s kořením / celý pepř, bobkový list, nové koření/.Nasekanou a zpěněnou zeleninu /orestovanou/ zalijeme vývarem / může být voda + bujon nebo masox/ a mírně osolíme. Do nádoby vložíme varný košíček spolu s připraveným masem. Zapneme program COOK /vaření/, upravíme jen dobu přípravy na 80 minut, jakmile vše dosáhne bodu varu, ponecháme přednastavenou rychlost na 2, jen změníme hodnotu teplota na 95 stupňů.
4 Po uvedené době by mělo být maso měkké, pokud není, přidáme ještě čas a pokračujeme ve vaření. Pak vyjmeme košíček s masem, koření odstraníme a maso odložíme bokem. K zelenině přidáme mléko a vše rozmixujeme programem BLEND.
5 Pak opět zapneme program COOK /vaření/, přednastavené hodnoty není třeba měnit, jen snížít teplotu na 95 stupňů. Ve šlehačce rozkvedláme hladkou mouku, přilejeme k rozmixované zelenině a vše prohřejeme, stačí úplně cca 10-15 minut maximálně. Omáčku dochutíme dle vlastních potřeb citronovou šťávou, případně solí, cukrem.
Przepis został wprowadzony przez klienta DEDRA s.r.o., nie był testowany przez firmę. Firma DEDRA nie ponosi odpowiedzialności za wynik przepisu.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.

Podoba ci się przepis? Wyślij go...