Jáhlový salát
Ingredience
jáhly | 1 hrnek |
vody | 2 hrnek |
jablko | 1 ks |
bílý jogurt | 150 g |
vejce vařená na tvrdo | 2 ks |
kyselá okurka | 1 ks |
soli | 1 lžicka |
pepře | 1 špetka |
celer | 1 ks |
Postup přípravy
1 | Propláchnuté jáhly zalijte vodou, zapnete program CEREALS na 7 min. a hrnec tlakove uzavrete. |
---|---|
2 | Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypusťte. Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít. |
3 | Uvarené jáhly nechte vychladit. Okurku, vajícka i celer nakrájejte na drobné kousky, jablko nastrouhejte na hrubém struhadle. Všechny suroviny spojte bílým jogurtem a dochutte solí a peprem. |
4 | Salát je velice chutnou vecerí. Zároven ho mužete podávat jako náhradu odlehceného bramborového salátu. |