Hovězí "svíčková" pomalu vařená

(4 hodnocení)
čas přípravy: 200 min
počet porcí: 4
kuchař: Vaše DEDRA
Jazyk receptu:

Ingredience

hovězí zadní 1 kg
cibule 1 ks
mrkve 2 ks
celeru 1 ks
kořenová petržel 1 ks
kuliček nového koření 5 ks
bobkový list 3 ks
kuliček celého pepře 5 ks
vody 500 ml
sladké smetany 250 ml
mléka 1 l
soli 1 lžicka
oleje 5 lžíce
hladké mouky na zahuštení 3 lžíce
Hovězí "svíčková" pomalu vařená
(4 hodnocení)
čas přípravy: 200 min
počet porcí: 4
kuchař: Vaše DEDRA
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Program FRY nastavte na 10 minut a ponechte nastavenou teplotou 170°C. Nalijte olej, na kterém zprudka opecte maso. Po dokoncení programu FRY pridejte sul, zbývající korení a na kosticky pokrájenou zeleninu. Zalijte vodou a zapnete program SLOW STEW na 3 hodiny se zachováním prednastavené teploty 95°C.
2 Po dokoncení programu vyndejte maso s korením a uvarenou zeleninu nalijte do Varmixu nebo do mixovací nádoby. Zalijte mlékem a rozmixujte na hladkou omácku.
3 Omácku prelijte zpet do hrnce a zahustěte. Pro zahuštění použijte program MULTICOOK, nastavte teplotu na 105 – 110°C. Přednastavený čas10 minut Vám k zahuštění stačí. Stiskněte tlačítko start a vyčkejte, až pokrm získá Vámi zvolenou teplotu. V momentě, kdy začne odpočet času (10 minut), zahustěte a provařte. Jakmile budete s hustotou pokrmu spokojeni, proces vaření ukončete stisknutím tlačítka CANCEL (vlevo nahoře).
4 Podávejte s houskovým nebo karlovarským knedlíkem. Na talíri dozdobte plátkem citrónu s kopeckem šlehané smetany a brusinkami.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...