Propadávaný koláč s povidly a tvarohem
Ingredience
vejce | 5 ks |
cukru | 150 g |
polohrubé mouky | 300 kg |
mléka | 1 dl |
oleje | 1 dl |
prášku do pečiva | 1 balícek |
vanilkový cukru | 1 balícek |
tvarohu | 1 kelímek |
švestková povidla | 1 ks |
moučkový cukr podle chuti do tvarohu a na posypání | 1 ks |
Postup přípravy
1 | Celé vajíčka (4 ks) vyšleháme s cukrem do pěny. |
---|---|
2 | Pak přidáme olej, mléko a zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva. Rozetřeme na vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech. |
3 | Malou lžičkou vkládáme do těsta hromádky tvarohové náplně, kterou jsme si udělali z tvarohu, vanilky, vejce a moučkového cukru. |
4 | Mezi hromádky tvarohu dáme i povidla. |
5 | Pečeme na 200 stupňů asi 25 minut |
6 | Upečený posypeme moučkovým cukrem, necháme vychladnout, nakrájíme na řezy a podáváme. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.