KARÉ S HORČICOVO - SMOTANOVOU OMÁČKOU
Ingredience
bravčové karé | 800 g |
plnotučná horčica | 1 lžíce |
cesnaková pasta | 0,5 lžicka |
smotana kyslá | 150 ml |
smotana na varenie | 1 dl |
petržlenová vňať | 1 lžíce |
soľ,čierne korenie | 1 špetka |
polohrubá múka | 1 miska |
olej | 5 lžíce |
Postup přípravy
1 | Karé nakrájame na rezne,naklepeme,osolíme,okoreníme.Obalíme v múke.Combivar nastavíme na program fry / mäso,10 minút,120°C.Do nádoby dáme olej a mäso krátko opečieme z obidvoch strán ( kým sa mäso nestiahne ).Hotové mäso vyberieme na tanier ( ja som opiekla na tri krát,čas 10 minút stačil ). |
---|---|
2 | Do nádoby Combivaru dáme opečené mäso a nalejeme 0,5 litra vody.Zvolíme program stew / mäso,15 minút,pod tlakom.Po zaznení zvukového signálu,ktorý oznamuje koniec programu,prepnite ventil na symbol unikajúcej pary a prebytočnú paru vypusťte.Až potom môžete hrniec bezpečne otvoriť. |
3 | Kým sa nám mäso dusí,pripravíme si omáčku.Zmiešame kyslú smotanu,smotanu na šľahanie,petržlenovú vňať,horčicu,cesnakovú pastu,osolíme,okoreníme. |
4 | Omáčku nalejeme na mäso.Zvolíme program cake,10 minút,120°C.Vrch Combivaru zatvoríme.Po 5 minútach Combivar otvoríme,mäso premiešame a nádobu opäť zatvoríme.Čas ponecháme.Dobrú chuť. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.