Likér z černé jeřabiny

(1 hodnocení)
čas přípravy: 25 min
počet porcí: 9
kuchař: Martynek Marek
Jazyk receptu:

Ingredience

Černá jeřabina 2,5 kg
Cukr krupice 1 kg
Rum 1 l
Vanilkový cukr 2 balícek
Hřebíček 6 ks
Mletá káva 2 lžicka
Mletá skořice 1 lžicka
Citron 1 ks
Likér z černé jeřabiny
(1 hodnocení)
čas přípravy: 25 min
počet porcí: 9
kuchař: Martynek Marek
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Jeřabiny zbavené stonků opláchneme a vložíme do hrnce. Nastavíme program WINE na přednastavené hodnoty 40°C a 8 hodin. Můžeme použít odložený start. Po ukončení programu se Combivar sám vypne.
2 Po osmi hodinách jeřabiny vymačkáme.
3 Šťávu nalijeme zpět do hrnce a nastavíme program MULTICOOK na 80°C a 15 minut.
4 Při zahřátí šťávy na 80°C přidáme mletou kávu, skořici, hřebíček, vanilkový cukr a na kolečka nakrájený citron zbavený pecek (pecky by způsobily zhořknutí). Necháme 5 minut vařit a občas promícháme.
5 Po pěti minutách přidáme cukr, promícháme a necháme vařit do zbytku nastaveného času.
6 Šťávu scedíme přes velmi jemné sítko nebo plátno a necháme mírně vychladnout.
7 Do zchladlé šťávy přidáme rum a řádně promícháme. Můžeme použít i vodku, ale rum dodá lepší chuť.
8 Hotový likér plníme do lahví.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...