Hovězí guláš klasický
Ingredience
hovězího masa | 500 g |
cibule | 4 ks |
oleje | 150 ml |
hladké mouky | 2 lžíce |
vody | 1,5 l |
soli | 1 špetka |
gulášové koření | 1 lžicka |
paprika sladká | 1 lžicka |
pepř, paprika pálivá | 1 špetka |
Postup přípravy
1 | Maso nakrájejte na kostky, cibuli na drobné kosticky. |
---|---|
2 | Program FRY nastavte na 20 minut a ponechte nastavenou teplotou 170°C. Nalijte olej a osmažte cibuli do zlatova. Prisypte maso a restujte, dokud se maso nezatáhne. |
3 | Po ukoncení programu FRY zalijte maso vodou, prisypte sul, pepr, papriky i gulášové korení. Zapnete program STEW na 30 min. a hrnec tlakove uzavrete. |
4 | Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypusťte. Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít. |
5 | Omácku zahustete tak, jak jste zvyklé – moukou, bramborou, chlebem. Pro zahuštění použijte program MULTICOOK, nastavte teplotu na 105 – 110°C. Přednastavený čas 10 minut Vám k zahuštění stačí. Stiskněte tlačítko start a vyčkejte, až pokrm získá Vámi zvolenou teplotu. V momentě, kdy začne odpočet času (10 minut), zahustěte a provařte. Jakmile budete s hustotou pokrmu spokojeni, proces vaření ukončete stisknutím tlačítka CANCEL (vlevo nahoře). |
6 | Podávejte s houskovým knedlíkem, noky, testovinami nebo chlebem. Pri podávání mužete guláš ozdobit cibulí nakrájenou na kolecka, strouhaným sýrem nebo nakrájenou paprikou. |