Mazanec
Ingredience
| másla | 0,5 balení | 
| cukr moučka | 140 g | 
| žloutek | 1 ks | 
| polohrubé mouky | 0,5 kg | 
| kvasnic | 1 balení | 
| vanilkový cukr | 0,5 balícek | 
| soli | 1 špetka | 
| teplého mléka | 206 ml | 
Postup přípravy
| 1 | Dáme kynout kvasnice (balíček kvasnic, 2 lžičky cukru krystal a trošku teplého mléka). Máslo, žloutek a cukr moučka vymícháme do hladka. | 
|---|---|
| 2 | K vymíchanému krému přidáme mouku, vanilkový cukr, špetku soli, mléko, vykynuté kvasnice a v Planetáriu uhněteme hladké, téměř nelepící se těsto. Podle potřeby můžeme při hnětení přidat mouku nebo mléko. | 
| 3 | Těsto dáme kynout, po vykynutí uděláme bochánek, dáme ho na pečící papír na plech a necháme ještě chvíli kynout. Pak pečeme cca na 150 st do upečení. Kontrolujeme špejlí jestli je pečený, pokud se nahoře připaluje, snížíme trochu teplotu a přikryjeme i nahoře pečícím papírem. Po vychlazení pocukrujeme. Dobrou chuť. | 
                                Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
                    Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.