Hokkaido slané sušienky
Ingredience
maslo | 200 g |
tvrdý syr nastrúhaný | 100 g |
hokkaido pyré | 200 g |
hladká múka | 230 g |
žĺtok | 2 ks |
vegeta | 1 lžíce |
ľanové semienka | 1 hrst |
tekvicový olej | 1 lžíce |
Postup přípravy
1 | Hokkaido pyré pripravíme tak, že nakrájanú tekvicu dáme piecť v rúre na 200 °C asi 35-40 minút, pokiaľ nie je mäkká a po vychladnutí ju rozmixujeme s 1 PL tekvicového oleja na kašu. |
---|---|
2 | Pomocou planetária si vypracujeme cesto - maslo, nastrúhaný syr, pyré z hokkaido tekvice, múku, žĺtka, 1 PL vegety (opatrne, záleží od toho ako slaný je syr, ktorý použijeme), za hrsť ľanových semienok vymiesime na vláčne cesto, ktoré necháme 1 hodiny v chladničke postáť. |
3 | Potom cesto rozvaľkáme asi na hrúbku 1 cm. a vykrajujeme pomocou pohára kruhy... radielkom trojuholníčky. Dierky robíme pomocou slamky. Trojuholníčky poukladáme na plech na ktorom je papier na pečenie. Pečieme na 180 °C asi 13 min. Semienka prípadne bylinky je možné použiť podľa vlastnej fantázie a chuťových buniek členov rodiny. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.