Rybízový sirup
Ingredience
| rybízu | 2,5 kg |
| cukru | 1 kg |
| kyseliny citronové | 0,5 balícek |
Postup přípravy
| 1 | Rybíz odšťavníme ve Vitvitu za použití červeného sítka |
|---|---|
| 2 | Přelijeme do hrnce a ohřejeme, nevaříme. |
| 3 | Kdo chce mít čistší šťávu, může přecedit přes plátýnko nebo sbírat pěnu. |
| 4 | Přidáme cukr dle chuti a kyselinu citronovou. |
| 5 | 10 min prohřejeme, nevaříme |
| 6 | Nalijeme horké do dobře vymytých lahví a uzavřeme. Skladujeme v chladnu a temnu. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.