Pečený čaj
Ingredience
| Aronie (černá jeřabina) | 1 kg |
| Jablka | 1 kg |
| Skořicový cukr | 1 balícek |
| Vanilkový cukr | 2 balícek |
| Hřebíček | 8 ks |
| Citron | 1 ks |
| Voda | 100 ml |
Postup přípravy
| 1 | Jablka oloupat, zbavit jadřinců a nakrájet na malé kousky. Aronii zbavit stonků. Ovoce můžete zaměnit. Výborný čaj je také z lesních plodů. |
|---|---|
| 2 | Ovoce vložit do hrnce, přidat skořicový a vanilkový cukr, hřebíček, vodu a šťávu z citronu. Důkladně promíchat. Lze použít koření na svařené víno. Cukr a skořici můžete upravit podle chuti. Můžete přidat rum nebo griotku. Fantazii se meze nekladou :-) |
| 3 | Nastavit program CAKE na 15 minut, teplotu neupravovat. Během pečení několikrát promíchat. |
| 4 | Po upečení naplnit sklenice, otočit dnem vzhůru a nechat vychladnout. |
| 5 | Pečený čaj je výborný v zimě na zahřátí a v létě na osvěžení (stačí zalít vychlazenou vodou). |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.