Hrachová NEO polévka (prg. SOUP)

(0 hodnocení)
čas přípravy: 25 min
počet porcí: 5
kuchař: Vaše DEDRA
Jazyk receptu:

Ingredience

hrách zelený loupaný 500 g
majoránka 1 lžicka
černý pepř mletý 1 špetka
česnek 4 stroužek
cibule 1 ks
sůl 1 špetka
olej 50 ml
hladká mouka 1 lžíce
tenký párek 5 ks
Hrachová NEO polévka (prg. SOUP)
(0 hodnocení)
čas přípravy: 25 min
počet porcí: 5
kuchař: Vaše DEDRA
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Přebraný a propláchutý hrách vložíme do kotlíku a zalijeme cca 2 l vody. Hrách můžete přes noc namočit, ale není nutné. COMBIVAR NEO uvaří krásně do měkka i hrách nenamočený. Vařte pouze hrách ve vodě, nesolte ani nepřidávejte ostatní ingredience. Zapněte progrma SOUP a vařte tlakově 25 minut. Pokud se Vám po této době bude hrách zdát ještě tvrdý, klidně mu ještě několik minut přidejte. Čas je orientační, samozřejmě záleží na druhu hrachu.
2 Na pánev (já připravovala v COMBIVARU EASY) nalijte olej a osmahněte na drobné kostičky nakrájenou cibuli - pouze do sklovata. Na cibuli nasypejte na kolečka nakrájené párky a pokračujte ve smažení, až se párky lehce osmahnou a cibulka začne růžovět. Do této směsi přidejte lžíci hladké mouky a vytvořte jíšku.
3 Na COMBIVARU zapněte program SIMMER s nastaveným časem 10 minut a teplotu nastavte na 150°C. Do vroucího hrachu přidejte sůl, pepř, majoránku, prolisovaný česnek a nechte chviličku provařit. Nakonec zahustěte připravenou cibulovo-párkovou jíškou.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...