Tofu ve smetanové omáčce se zeleninou rýží

(0 hodnocení)
čas přípravy: 25 min
počet porcí: 2
kuchař: Dvořáková Jana
Jazyk receptu:

Ingredience

tofu 1 ks
větší mrkev 2 ks
pórek 1 ks
sterilovaná okurka 2 ks
sůl dle chuti 1 lžicka
pepř dle chuti 1 špetka
smetana na vaření 1 kelímek
voda 1,5 l
hrubá mouka 1 hrst
olej 1 lžíce
Tofu ve smetanové omáčce se zeleninou rýží
(0 hodnocení)
čas přípravy: 25 min
počet porcí: 2
kuchař: Dvořáková Jana
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Tofu nakrájet na kostky, vedle do misky nakrájet pórek na kolečka, mrkev na delší kousky, nastrouhat na jemno okurku.
2 Do nádoby Combivaru nalít lžíci oleje, nasypat tofu a všechnu zeleninu. Přilít vodu, osolit a opepřit dle chuti. U tofu je potřeba během vaření ochutnávat omáčku, tofu trochu vstřebá sůl, tak aby měla omáčka chuť.
3 Vařím bez tlaku na program Multicook, na 115 stupňů, později stáhnu, ale jen tak, aby se to vařilo. Vařím cca 20.min. Záleží na velikosti mrkve. Vařím, dokud není měkká.
4 Po uvaření nalít do nádoby smetanu, trochu zahustit moukou, ale opatrně, housne to rychle. Podáváme s rýží. Dobrou chuť.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...