Tofu ve smetanové omáčce se zeleninou rýží
Ingredience
tofu | 1 ks |
větší mrkev | 2 ks |
pórek | 1 ks |
sterilovaná okurka | 2 ks |
sůl dle chuti | 1 lžicka |
pepř dle chuti | 1 špetka |
smetana na vaření | 1 kelímek |
voda | 1,5 l |
hrubá mouka | 1 hrst |
olej | 1 lžíce |
Postup přípravy
1 | Tofu nakrájet na kostky, vedle do misky nakrájet pórek na kolečka, mrkev na delší kousky, nastrouhat na jemno okurku. |
---|---|
2 | Do nádoby Combivaru nalít lžíci oleje, nasypat tofu a všechnu zeleninu. Přilít vodu, osolit a opepřit dle chuti. U tofu je potřeba během vaření ochutnávat omáčku, tofu trochu vstřebá sůl, tak aby měla omáčka chuť. |
3 | Vařím bez tlaku na program Multicook, na 115 stupňů, později stáhnu, ale jen tak, aby se to vařilo. Vařím cca 20.min. Záleží na velikosti mrkve. Vařím, dokud není měkká. |
4 | Po uvaření nalít do nádoby smetanu, trochu zahustit moukou, ale opatrně, housne to rychle. Podáváme s rýží. Dobrou chuť. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.