HALUŠKY SO ŠAMPIŇÓNMI,HRÁŠKOM A SLANINOU
Ingredience
hladká múka | 450 g |
vajcia | 2 ks |
slanina | 125 g |
sterilizované šampiňóny | 5 lžíce |
sterilizovaný hrášok | 5 lžíce |
strúhaný syr | 1 hrst |
múka | 2 lžíce |
smotana na šľahanie | 200 ml |
mlieko | 250 ml |
soľ,čierne korenie | 1 špetka |
muškátový orech | 1 špetka |
olivový olej | 2 lžíce |
sekaná petržlenová vňať | 1 lžíce |
Postup přípravy
1 | Do nádoby Combivaru nalejeme 2,5 litra vody,osolíme.Nastavíme program multicook,2 minúty,120°C.Kým nám voda začne vrieť,pripravíme si cesto na halušky.450gramov múky vymiešame s vajíčkami,osolíme,pridáme cca 350ml vody ( vodu pridávajte tak,aby cesto nebolo ani husté,ani riedke ).Vymiešajte haluškové cesto bez hrudiek. |
---|---|
2 | Keď voda začne vrieť,cez sitko na halušky pretláčajte cesto do vody.Chvíľu povarte.Halušky preceďte,opláchnite studenou vodou.Prelejte do misky a pridajte lyžicu olivového oleja,aby sa halušky nezlepili.Primiešajte sekanú petržlenovú vňať. |
3 | Múku premiešame s mliekom a smotanou na šľahanie. |
4 | Do nádoby Combivaru dáme 1 lyžicu olivového oleja.Nastavíme program fry / mäso,2 minúty,120°C.Slaninu opečieme a vyberieme do misky. |
5 | Do nádoby Combivaru nalejeme zmes s múkou.Nastavíme program multicook,2 minúty,105°C.Za stáleho miešania si spravíme omáčku.Osolíme,okoreníme,pridáme nastrúhaný muškátový oriešok a strúhaný syr.Miešame kým sa syr rozpustí.Nakoniec vmiešame hrášok,šampiňóny a slaninu.Všetko spolu premiešame. |
6 | Pridáme aj halušky.Všetko spolu premiešame a Combivar vypneme.Dobrú chuť. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.