Vepřová plec se zeleninou ve smetanové omáčce
Ingredience
vepřová plec | 0,5 kg |
větší mrkev | 3 ks |
pórek | 1 ks |
kyselé okurky | 3 ks |
sůl | 1 lžicka |
pepř | 1 špetka |
olej | 1 lžíce |
smetana na vaření | 1 kelímek |
hrubá mouka | 1 lžíce |
voda | 1,5 l |
Postup přípravy
1 | Maso omýt a nakrájet na kousky. Osolit, opepřit. Do vedlejší mísy nakrájet na kousky pórek a mrkev, okurky nastrouhat na jemno. |
---|---|
2 | Do nádoby Combivaru dát olej, na něm trochu osmahnout maso, program netlakový Cake cca na 105 stupňů. |
3 | K masu přidat nakrájenou mrkev, pórek a nastrouhané okurky, zalít vodou, případně přisolit podle chuti a dát vařit na tlakový program Stew. |
4 | Po uvaření vypustit páru, dát netlakový program Multicook cca na 105 stupňů, později je možné teplotu stáhnout, aby to jen bublalo, přilít smetanu a pomalu a jemně zahustit moukou. Pozor, mouky stačí málo, smetana to již zahustí. |
5 | Podávám s rýží. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.